Muğla’da Tıbbi Aromatik Bitki Fidan Dağıtımları Devam Ediyor
Tıbbi aromatik bitki üretiminin değerli merkezlerinden Muğla’da, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘Tıbbi, Aromatik ve Boya Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında yeni tıbbi ve aromatik bitki fidanlarının dağıtımına devam ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitki Projesi.
Tıbbi ve aromatik bitkilerden defne üretiminde önemli bir pazar payına sahip olan ve 1000 dönüm üretim alanına sahip Muğla’nın Ula ilçesinde üreticilere 20 bin defne ve 20 bin biberiye fidanı dağıtıldı. Ula ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi’nde düzenlenen törende Ortaca ve Köyceğiz İlçelerindeki üreticilere fidan dağıtıldı.
Defne ve biberiye fidanı dağıtımında konuşan Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, “Ekonomik açıdan çok ciddi gelir sağlayabilecek, çok verimli topraklara sahip bir coğrafyada yaşıyoruz. ekonomik katkı ve ekonomik değer sunarak tarım arazilerinin çok daha verimli kullanılmasını hedefliyoruz.” “Defne fidanı dağıtım çalışması yapılacak. Ula’da 32 bin fidanın 20 bininin dağıtılmasından dolayı Sayın Valimize ve Tarım ve Orman İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç ise konuşmasında, “Karia’nın hazinesi Defne Tıbbi Aromatik Boya Bitkileri Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında 20 bin adet Defne fidanını üreticilerimizle buluşturuyoruz. Hem üreticilerimiz hem de ülkemiz için önemli bir alanda boya tesisleri üretiliyor, katma değer sağlanıyor.” Yüksek üretimler olduğunu ve önemli gelirler sağladığını belirtiyorum. İlimiz tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda iklim ve coğrafya kuralları, üretici tecrübe ve bilgisi ve birçok kriter açısından avantajlı bir konumda olduğundan bu faaliyetler burada yoğun olarak yürütülmektedir. Bugün burada 20 bin defne bitkisi var. “Fidan dağıttık. Önümüzdeki günlerde de üreticilerimize Sakız, Kekik, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Biberiye gibi farklı fidanları dağıtarak katkılarımız devam edecek” dedi. – MUĞLA